Mit nekik a zordon fogyasztói index

A visszaeső fogyasztói bizalom ellenére inkább az emelkedést választották tegnap a tengerentúli tőzsdék.
NAPI Online, 2007. szeptember 26. szerda, 07:47
Fotó:

Ismét új rekordra, 1,4154 dollárra ugrott az euró jegyzése kedden, majd rövid idő alatt 1,4130 körüli szintre korrigált. A zöldhasúnak ezúttal az adott nagy pofont, hogy a Conference Board által számított amerikai fogyasztói bizalmi index szeptemberben váratlanul a közel kétéves mélypontot jelentő 99,8 pontra zuhant. Az sem segített éppen a dollárnak, hogy megfigyelők szerint a piac további két, 25-25 bázispontos kamatvágást vár a Fedtől.

A kereskedés elején az S&P-500 és a DJIA mínuszban, a Nasdaq Composite pluszban volt. Az olajár 80 dollár alá enyhült, ami kedvezően hatott az olyan nagy cégek részvényeinek ázsiójára, mint a Boeing vagy a széles körű feldolgozóipari tevékenységet folytató United Technologies, miközben az energiaszektor részvényeit persze lejtőre küldte. A piacnak az említett kamatcsökkentési várakozások is támaszt adtak, ám a fogyasztói bizalom apadása, valamint a Lowe’s és a Target kiskereskedelmi láncok csökkentett forgalmi prognózisa óvatosságra intette a befektetőket. A Dow Jones 0,14 százalékkal, 13 778,65 pontra, a Nasdaq 0,58 százalékkal, 2683,45 pontra erősödött, míg az S&P-500 pedig stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK