Mit okozhat nálunk a Fed?

Nem várhatóak nagy mozgások a BÉT-en a tegnapi Fed-könnyítés miatt. Inkább a Telekom-gyorsjelentésre várható pozitív reakció.
NAPI, 2010. november 4. csütörtök, 08:55
Fotó:

Nagyon mérskelt emelkedés várható a Fed-döntés után a budapesti tőzsdén - vélekedett Králik István a KBC üzletkötője.
A Telekom-eredményre várható kedvező reakció, de az elmúlt napok rallyja után ez már csak kisebb, 1-2 százalékos lehet.
A többi blue chipnél az elmúlt napokban tapasztalt mérsékelt forgalom lehet jellemző, ahogy Amerikában is csak picit emelkedtek a tőzsdék a bejelentésre.
 
A forint árfolyama 272 alatt van picivel, vagyis nagyjából változatlan szinten van a tegnapihoz képest. Egy svájci frank kevesebb, mint 198 forint.  
A legnagyobb hatással a Fed intézkedései a dollárra voltak, a zöldhasú tovább gyenült, az euró/dollár ároflyam jelenleg 1,4140. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK