Háshegyi Frigyes, az OTP Bank Romania vezérigazgatója elmondta, hogy a társaság jelenlegi 16 fiókja év végéig további 25-tel gyarapszik, s a cég jelenlegi egy százalék körüli piaci részesedése a tervek szerint 3-4 év múlva eléri az öt százalékot. Hárshegyi kiemelte, hogy a román bankpiac nagy fejlődésen ment át az elmúlt időben, s mára komoly verseny alakult ki. Az OTP a lakossági piacon folyószámla, személyi kölcsön, illetve jelzálog hitel szolgáltatást nyújt, s a vállalkozói piacon pedig a mikro, kis- és közép vállalkozásokra fordít különös figyelmet, de a projektfinanszírozásban is nagy lehetőséget lát a bank Romániában. A szakember hozzátette, hogy a kölcsönért folyamodók általában nem a nemzeti valutában, hanem leginkább euróban kérik a hitelt. A vezérigazgató kiemelte, hogy a projektfinanszírozásnál általában 25 százalékos önrészre van szükség, s a projekttől függően a futamidő akár húsz év is lehet. A romániai befektetéseknél a bank szempontjából mindegy, hogy mely államban van a fedezet - vagyis akár Magyarországon is lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!