Ez mobilbevételek vártnál nagyobb bővülése játszott főszerepet abban, hogy mind az EBITDA, mind pedig a nettó eredmény a tervezettnél nagyobb legyen. A harmadik negyedben elért 23,6 milliárd forintos adózott eredmény az elemzői konszenzust 12, a Concorde előrejelzését pedig 8 százalékkal múlja felül. Bár a cégvezetés egyszámjegyű árbevételbővülést tervezett, a montenegrói leánycég számai nélkül az árbevétel 1 százalékkal esett vissza az első három negyedévben a bázisidőszakhoz képest. Az EBITDA-hányad 1 százalékponttal, 41,7 százalékra növekedett, így az év végére kitűzött 40 szűázaékos EBIDTA-ráta teljesíthetőnek tűnik. A Concorde szakértői a ma publikált beszámoló alapján a Magyar Telekom idei éves árbevételére és EBITDA-jára tett előrejelzését csekély mértékben, 1 százaléknál kisebb mértékben növeli. Az éves nettó eredményre vonatkozó prognózist ugyanakkor jelentősen felfelé módosítja a brókercég, tekintve, hogy a korábbi egész éves amortizációs becslést 6 milliárd forinttal lefelé módosította. Ezek a tényezők ugyanakkor csak minimálisan emelik a Concorde MTelekom-papírokra vonatkozó év végi 987 forintos célárát. A brókercég nem változtatott osztalék-előrejelzésén és a papírokra vonatkozó ajánlását, így továbbra is részvényenként 80 forintos kifizetésre számít, és tartásra javasolja a papírokat.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!