Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A meghirdetett mennyiség minden futamidőn 36 millió euró (11,6 milliárd forint) volt, amelyre a bankok egy hónapon 116 millió euró (37,4 milliárd forint), három hónapon 159 millió euró (51,3 milliárd forint), hat hónapon 136 millió euró (43,9 milliárd forint), tizenkét hónapon 136 millió euró (43,9 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB az összes futamidőn 11,6 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. Az egy, három, hat és tizenkét hónapos swaptenderen 3, 5, 4, illetve 4 bank vett részt.

A szerdai lejáratot és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás július 3-án 10,9 milliárd forinttal, 1714 milliárd forintra mérséklődik. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 79,1 milliárd forintot, a három hónapos eredeti futamidejű állomány 144,1 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 496,6 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 994,6 milliárd forintot tesz ki.

A monetáris tanács június 25-én a harmadik negyedévre megcélzott átlagos kiszorítandó likviditás nagyságát 100 milliárd forinttal csökkentette az előző negyedévihez képest, és legalább 200-400 milliárd forintban határozta meg. A tanács a jegybanki swapeszközök állományát a megcélzott kiszorítási hatás figyelembevételével határozza meg.

Az MNB kész az FX-swap eszköz állományát rugalmasan alakítani annak érdekében, hogy a kamattranszmisszió a monetáris tanács döntésének megfelelően alakuljon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!