Miután az összes kamatkondíciót változatlanul hagyta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa május 25-i ülésén, a piac csalódott. A forint árfolyama a döntés bejelentése után azonnal esni kezdett. Az egész hétvégén 347-348 forint körüli szinten tartózkodó euró ára a 349 forint felé közelít.

A piac Virág Barnabás jegybank alelnök korábbi nyilatkozata alapján számított arra, hogy az MNB esetleg szigorít, emellett a magas inflációs adat is indokolhatott volna lépéseket. Az első kamatemelést ugyan csak júniusra várta a legtöbb elemző, az sem okozott volna meglepetést, ha már májusban lép a jegybank. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!