Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal emelte az irányadó kamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az új alapkamat szerdától 5,9 százalékos. Áprilisban még 100 bázispontos szigorítás volt, és bár Virág Barnabás alelnök jelezte, hogy ezt a lépésközt csökkenti majd az MNB, a devizapiac kevesellte az 50 bázispontot.

A forint árfolyama ugyanis gyengülni kezdett a kamatdöntés bejelentése után. Az euró csaknem egy forinttal lett drágább hirtelen 396,3 fölé ment az ára, a dollár még nagyobb mértékben drágult, 370 forint körül forog most. 

"Továbbra is felfelé mutat az euró-forint grafikonjának technikai képe, az árfolyam fel van tapadva a felső Bollinger-szalagra. A szélesedő alakzat felső trendvonala 398,50 közelében húzódik, mely rövid távú ellenállást jelent, míg erős támasz 389-nél található. A délutáni MNB-döntés nagyobb volatilitást hozhat, a kamatemelési ütem lassítása a forintgyengülés irányába mutat, de nagyobb hangsúlyt kaphat a kísérő kommunikáció is. Nagyobb forintgyengülésre abban az esetben számíthatunk, ha a közlemény hangvétele óvatosabb lesz a korábbiaknál" - közölte az Equilor Befektetési Zrt. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!