Az MNB által kedden tartott hathónapos, változó kamatú, fedezett-hitel tenderen a meghirdetett 30 milliárd forintra 50 milliárd forint ajánlat érkezett, éppen annyi mint egy héttel ezelőtt - jelentette az MTI. Az elfogadott mennyiség 30 milliárd forint lett a múlt heti 35 milliárd forinttal szemben, miközben az átlagos elfogadott kamat 11,29 százalékra mérséklődött a megelőző aukció 11,55 százalékos szintjéről. A mai aukción elért minimális elfogadott kamat 11,25 százalék, a maximális elfogadott kamat 11,51 százalék volt. A teljes fedezett-hitel állomány a mai aukcióval 145 milliárd forintra emelkedett. A szintén kedden tartott kéthetes, fix kamatú, fedezett-hitel tenderen, ahol a fix kamat rögzített szintje 11,75 százalék, a korábbi hetek jellemzően 150 milliárd forint feletti, a múlt héten 165,2 milliárd forintos allokáció után mindössze 15,9 milliárd forint került allokálásra. A teljes állomány is jelentősen lecsökkent: 347,4 milliárd forintról 181,1 milliárd forintra mérséklődött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!