MNB: újra zöld út a BTel-nek

Az MNB ma publikált határozatával haladéktalanul visszaállította a BTelL tőzsdei részvényeinek és kötvényeinek kereskedését.
Napi.hu, 2014. november 6. csütörtök, 12:26

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felfüggesztette a BTel értékpapírok tőzsdei kereskedését, így 2014. november 4. napján publikált határozatában kötelezte a BUSINESS TELECOM (BTel) Nyrt.-t többek között arra, hogy legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztassa a nyilvánosságot a www.kozzetetelek.hu oldalon - azaz az MNB által működtetett hivatalos információtárolási rendszerben - a 2014. május 5-én általa publikált 2013. évi éves jelentéséhez kapcsolódó körülményekről. Ezek ugyanis közvetlenül érinthetik a BTel megítélését, illetve az általa nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírok értékét vagy hozamát.

A BTel az MNB felszólítására 2014. november 5. napján 17 óra 03 perckor rendkívüli tájékoztatást tett közzé a kozzetetelek.hu honlapon. Tekintettel arra, hogy a BTel az MNB felszólításának a rendkívüli tájékoztatás megjelentetésével eleget tett, az MNB határozatával a mai napon haladéktalanul intézkedett az érintett értékpapírok tőzsdei forgalmazásának visszaállításáról - olvasható a jegybank közleményében.

A rendkívüli tájékoztatás tartalma azonban nem felel meg teljes körűen az MNB által hivatalosan ismerteknek. A befektetők védelmének, jogos érdekeinek és esélyegyenlőségének érvényre juttatása érdekében így az MNB a mai napon meghozott - a jegybank korábbi intézkedését megalapozó tényeket, adatokat és információkat is tartalmazó - határozata teljes terjedelemben történő közzététele mellett döntött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK