A tájékoztatás szerint az ajánlattevő valamennyi érvényesen felajánlott részvényt elfogadta, átvette, a részvény adásvételi szerződések létrejöttek, így a kötelező nyilvános vételi ajánlattétel eredményesnek minősül.

Az MNV közvetlen befolyása a cégben 91,41 százalékról 91,46 százalékra emelkedett - idézi a közleményt az MTI.

A Magyar Állam képviseletében eljáró MNV végleges nyilvános vételi ajánlatát október 20-án tette meg a Kartonpack Nyrt. részvényeire 2534,82 forinton.

A cégben akkor az MNV-n kívül a Deutsche Balaton AG 7,88 százalékos részesedéssel rendelkezett, 0,71 százalék volt a közkézhányad.

Az igazgatóság véleménye szerint az ajánlat, amelyet december 9-ig fogadhatnak el az érintettek nem gyakorol hatást a cég működésére, munkavállalóira, egyben az ajánlat elfogadását javasolta a részvénytulajdonosoknak.

Azt is közölték, hogy a végleges ajánlatot a cég 89 munkavállalója közül 12-en támogatták, a többiek nem nyilvánítottak véleményt.

A cég legutóbb közzétett éves jelentése szerint a 2020 végén mintegy 1,280 milliárd forint saját tőkével rendelkező társaság árbevétele 2020-ban 2,562 milliárd forint volt szemben az egy évvel korábbi 2,498 milliárd forinttal. Mindkét évben veszteséget könyveltek el, 2020-ban 118 millió forintot, 2019-ben 275 milliót.

A társaság fő tevékenysége keretében különféle kartondobozokat gyárt.

A cég vezetését a kormány 2020. áprilisi döntése alapján kormánybiztos vette át.

A részvényeinek kereskedését a BÉT standard kategóriájában a Magyar Nemzeti Bank tavaly májusban felfüggesztette, mert nem tett közzé határidőben érvényes éves beszámolót, azóta nem kereskedtek a papírral. Utolsó ára 16 800 forint volt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!