Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az econet.hu ma reggeli bejelentése szerint PHONON 450 Zrt. néven leányvállalatot alapított közösen a tulajdonában álló Est Média Grouppal (EMG). Az új cég célja, hogy elinduljon a 450 Mhz-es mobilfrekvenciára hamarosan kiírásra kerülő tenderen.


A cég vezérigazgatója Neuman Péter lesz, aki 2008-2009-ben aktív résztvevője volt a negyedik mobilszolgáltatói pályázatnak - áll a bejelentésben. A pályázati kiírás ismeretében a PHONON 450 Zrt. lehet az a közös platform, amelyben a pályázat elnyerése érdekében együttműködő további résztvevők (szakmai és pénzügyi befektetők) tulajdont szerezhetnek majd. Ennek megfelelően az econet.hu csoport a pályázaton való elindulás esetén már csak kisebbségi részvénye lesz, mivel nem áll szándékában a mobilszolgáltatói piacra lépés pénzügyi kockázatait felvállalni, ez kifejezetten a pénzügyi és szakmai befektetők feladata lesz. Ugyanakkor elképzelhet, hogy egy esetleges pályázati siker esetén a szolgáltatás az EMG valamely már meglévő, bevezetett márkanevét használja majd.


Az econet a telekommunikációs területen esetlegesen megjelenő új szolgáltatóban rejlő lehetőségeket a fentiek mellett abban látja, hogy az új piaci szereplő - már csak a benne lévő tulajdonosi érdekeltség miatt is - az EMG bővülő értékesítési portfóliójának jelentős és nagy volumen megrendelője lehet. Fontos kiemelni, hogy tekintettel arra, hogy a pályázati kiírás megtörténtéig annak feltételei nem ismertek, nem biztos, hogy az új cég a pályázaton el fog indulni. A cégalapítás ennek megfelelően egy előzetes, az esetleges későbbi üzleti folyamatokat előkészítő technikai lépésként értékelendő - írja a cég közleménye.

A társaság, mint arról korábban Balázs Csaba elnök a Napi Gazdaságnak beszámolt, a közeljövőben szeretne nyilvános részvénykibocsátással tőkét bevonni. A tőkebevonásból a Sziget Kft. következő vételárrészletét, ami után többségbe kerül az econet.hu a fesztiválszervezőben. Balázs Csaba akkor jelezte, hogy a korábbi, zárt körű tőkeemelésből származó forrásokat a NeoFM-et működtető FM1 Zrt. refinanszírozására fordítják, s az ezen felül megmaradó összegből a piaci helyzetet kihasználva aktívan keresik az új akvizíciós célpontokat és a belső fejlesztési lehetőségeket is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!