Mark Möbius, a Templeton Asset Management alapkezelője a BRIC országok (Brazília, Oroszország, India, Kína) részvényeibe fektetett legtöbbet az elmúlt hónapban - írja a Bloomberg. A BRIC országok a legnagyobb gazdasági potenciállal rendelkező fejlődő országok informális csoportja, amelyek a prognózisok szerint az elkövetkező évtizedekben a világ legnagyobb gazdaságaivá válnak.

Alkalom adtán a feltörekvő piacokon gyorsabb és nagyobb mértékű fellendülésre számít az alapkezelő. A BRIC országok mellett dubaji és egyiptomi részvényekbe is fektetett a Templeton az elmúlt hónapban. Möbius a dél-koreai részvényállományát sem csökkentette: az Észak- és Dél-Korea közötti aktuális politikai bizonytalanság az alapkezelő szerint hosszú távon az észak-koreai piacok megnyílásával járhat.

Csütörtöki kairói nyilatkozatában Möbius azt mondta, hogy a feltörekvő piacok tőzsdéin jelenleg tapasztalható csökkenés csak egy korrekció a bikapiacban, annak ellenére, hogy sokan medvepiaci átmenetet sejtenek. Mark Möbius 34 milliárd dollárnyi feltörekvő piaci eszközt kezel. Az MSCI feltörekvő piaci indexe 15 százalékot vesztett értékéből az április 15-i csúcs óta, mielőtt csütörtökön 3,2 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!