Mark Möbius, a Templeton Asset Management alapkezelője szerint a világgazdaság meg fogja úszni a W alakú recessziót, a közép-kelet-európai részvénypiaci esés pedig jó vásárlási pozíciókat teremt a befektetők számára - írja a Bloomberg. Több mint 20 százalékos eséseknek voltunk tanúi Magyarországon, ez pedig azt jelenti, hogy hosszú távon gondolkodva remekek a vásárlási lehetőségek - mondta a 34 milliárd dollárnyi feltörekvő piaci eszközt kezelő Möbius hétfőn. Az alapkezelő szerint a magyar számok távolról sem olyan rosszak, mint a görögök. Április közepe óta a görög adósságválsággal kapcsolatos piaci aggodalmak miatt világszerte csökkenés jellemzi a tőzsdéket. A forint egyéves mélypontra esett június 4-én, és a magyar részvények is jelentős veszteségeket szenvedtek el az új kormány azon kijelentései miatt, melyek szerint az előző kabinet hazudott a gazdaság helyzetéről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!