Mocorgó régió, mozdulatlan forint

A forint gyorsan túltette magát a csütörtökön publikált makroadatok miatti sokkon.
NAPI Online, 2008. május 15. csütörtök, 16:04
Fotó:

A hazai deviza reggel még 0,2 százalékot gyengült az euróval szemben a vártnál gyengébb ipari termelési és GDP-adatok miatt, ám még a délelőtt folyamán visszaerősödött a 250 alatti sávba, ahol egész nap tartani tudta magát, szinte mozdulatlanul, annak ellenére, hogy a régióban hullámzó volt a devizapiaci kereskedés. Délután a közös európai fizetőeszköz jegyzése 249,70 forinton állt.

A török líra erősödött a dollárral szemben a központi bank csütörtöki kamatdöntő ülése előtt; a piac arra számít ugyanis, hogy a jegybank fél százalékponttal emelni fogja az irányadó kamatot, véget vetve a hat hónapja tartó lazítási trendnek.

Sem a cseh, sem a szlovák korona nem mozdult el a csütörtökön publikált gazdasági növekedési adatok hatására, viszont a lengyel zloty gyengült az euróval szemben arra a spekulációra, hogy a jegybank véget vet a kamatemelési trendnek, melynek hatására 5,75 százalékra emelte az irányadó kamatot.

A dollár 161,20, a svájci frank pedig 153 forintba került a bankközin csütörtök délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK