Tegnap ismét eséssel zárt Amerika, de minket egyelőre nem bántottak, az IMF-vezér sztorija leült, és megnyugvás látható Ázsiában, ami elég lehetne egy kis emelkedésre a hazai tőzsdén.

Jönnek a vállalati gyorsjelentések a magyar tőzsdei cégektől, lehetne egy kis spekuláció erre, még ha nem is látszik semmi jele egyelőre.

Az OTP a 6000-6400 közötti mocsárba ragadt bele, alulról is és fölülről is van egy ékelődés benne: fölülről egyre alacsonyabb tetők, alulról magasabb mélypontok láthatóak. Egy héten belül el kell dőlnie, hogy merre megy ki a szűkülő sávból, erre a gyorsjelentés jó indikátor lehet - vélekedett Nyári.

A Molnál rövid távú trendfordulót látunk, aljkereséssel telhet a közeljövő. A grafikonok azt mutatják, hogy a 22 400 forint lehet a tartóoszlop az olajpapír esetében. Fölfelé 23 500 lehet a teteje, hogyha a világban megindul egy emelkedés.

A Richter ezen az árszinten a stabilitás szigetének tűnik, leginkább unalmas a papír, nem várható tőle nagy mozgás.

Hasonló mondható el a Telekomról, az osztalékszelvény elvesztése után elvesztette vonzerejét.

Az üzletkötő véleménye szerint amíg 268,50 alatt van az euró/forint árfolyam, addig lehet bizakodni a tőzsdével és a forinttal kapcsolatban egyaránt.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!