Módosul a CIG Pannónia részvényeinek névértéke

A CIG Pannónia törzsrészvényeinek névértéke 33 forintról 100 forintra nő, mivel az igazgatóság szerdai döntése alapján ezzel emelik a társaság alaptőkéjét - közölték a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Szabó Zsuzsanna, 2020. július 29. szerda, 13:59
Fotó: CIG Pannónia

A részvénycserére jövő pénteken kerül sor. A 33 forintos törzsrészvényekkel kedden kereskednek utoljára augusztus 5-én, szerdán (D-2 nap) már a 100 forintos törzsrészvények első kereskedési napja lesz. A változással a CIG Pannónia alaptőkéje 3,116 milliárd forintról 9,442 milliárd forintra nő.

A CIG Pannónia június végén jelentette be az alaptőke emelését. Az igazgatóság döntése szerint a tőkeemelésre fedezetet nyújt a legutolsó beszámolóval lezárt üzleti év mérlegében szereplő saját tőkének a jegyzett tőke feletti része. A változtatást a társaság közgyűlése hagyta jóvá és azóta a cégbíróság is bejegyezte.

A CIG Pannónia részvényei szerdán 350 forinton kezdték a kereskedést. Legalacsonyabb éves értékük 100 forint, a legmagasabb 388 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK