Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hírügynökség forrásai szerint a magyar olajtársaság a Rothschild bankházat bízta meg a szénhidrogénmezők eladásával, melyek a becslések szerint félmilliárd dollárt érhetnek. A hírt az olajtársaság nem kommentálta - írta a lap.

Eszerint a Catcher mellett a Scolty & Crathes, valamint a Scott mezők lehetnek érintettek a tranzakcióban, ezek tavaly 18 ezer hordó olajegyenértékes kihozatalt jelentettek a társaságnak, eladásuk pedig mintegy 14 százalékkal csökkentené az upstream termelést, amennyiben ezúttal sikerül értékesítenie az eszközöket - értékelt Bosnyák Zsolt, az Equilor senior elemzője.

A Mol ugyanis korábban nem kapott rájuk megfelelő ajánlatot. A mezők már régiek, az ottani kitermelés csökkenni fog. Az első negyedévben már csak 14,5 ezer hordóegyenértékes volt az északi-tengeri mezők kihozatala.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!