Mol-INA-ügy: még jelentős nézetkülönbségek vannak

A mai tárgyalás igazolta, hogy még jelentős nézetkülönbségek vannak a felek között - közölte a horvát kormánnyal folytatott mai tárgyalás befejeztével, a Mol-csoport vezérigazgatója, Molnár József.
Napi.hu, 2013. november 8. péntek, 14:28
Fotó: Napi.hu

Az INA vállalatirányítási modelljét illetően meggyőződésünk, hogy az összhangban van a nemzetközi gyakorlattal, valamint a horvátországi és az európai szabályozással is - fogalmazott a Mol-csoport vezérigazgatója, Molnár József sajtóközleményében, hozzátéve, hogy a társaságnál továbbra is bíznak abban, hogy a horvát kormánnyal együttműködve a további tárgyalások során megtalálják az INA jövője számára legelőnyösebb megoldást.

Amint arról a Napi.hu beszámolt a horvát Hina hírügynökség jelentése alapján, péntek délelőtt Zágrábban megkezdődött a második tárgyalási forduló a Mol Nyrt. delegációja és a horvát állam képviselői között az INA horvát olajipari vállalat ügyének rendezéséről.

A horvát állam és a Mol Nyrt. tulajdonában lévő INA olajipari vállalatról szeptemberben kezdődtek megbeszélések, amelyeknek október végén kellett volna folytatódniuk. A horvát fél azonban a találkozó elhalasztását kérte arra hivatkozva, hogy megváltozott a magyar tárgyalócsoport összetétele, és módosították a tárgyalások témáját is.

A Mol tárgyalódelegációját korábban Csányi Sándor, a Mol igazgatósági alelnöke vezette, de lemondott a delegáció vezetéséről. Csányi helyét a Mol igazgatóságából Molnár József és Világi Oszkár vette át, és továbbra is tagja a delegációnak Áldott Zoltán, az INA igazgatósági elnöke - írta a Hina hírügynökség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2013.11.08 15:47

Mit akarnak a horvátok?
A MOL nyomja a lovét,tegye rendbe a lepukkant INA-t.Nyelje le a gázüzletágon keletkező államilag "garantált" veszteséget.És ne szóljon bele a vezetésbe.
Akkor miért tetszett eladni,tisztelt déli barátaim???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html