Mol-INA-ügy - újabb cáfolat

A lengyel PKN Orlen cáfolja, hogy érdeklődne a Mol tulajdonában lévő INA-részesedés megvásárlása iránt.
MTI-Eco, 2014. december 15. hétfő, 19:03
Fotó: Napi.hu

A lengyel PKN Orlen olajipari konszern hétfőn cáfolta a Jutarnji list horvát napilap hírét, miszerint érdeklődne a Mol Nyrt. tulajdonában lévő INA-részesedés megvásárlása iránt. A horvát lap értesülése szerint a PKN Orlen már több egyeztetésen is túl van a Mol képviselőivel, de egyelőre elállt a vásárlástól, mivel sokallta a Mol által kért összeget.

A Mol állítólag 3 milliárd eurót kér az INA részvényeinek 49 százalékáért, míg a lengyel PKN Orlean 1,5 milliárd eurót lenne hajlandó fizetni.

A lengyel PAP hírügynökség beszámolója szerint ugyanakkor PKN Orlen hétfőn Twitter üzenetben cáfolta a horvát lapértesülést. "Az Orlen nem tervezi részesedés vásárlását az INA-ban" - idézi a PAP a PKN Orlen közleményét. "Nem folytatunk tárgyalásokat a témában sem a Mollal, sem a horvát kormánnyal" - szögezi le az idézett közlemény.

A PKN Orlen Közép-Európa egyik legnagyobb olajvállalata, amelynek tavaly 36,1 milliárd dollár bevétele volt. Lengyelországon kívül vállalatai vannak Németországban, Csehországban és Litvániában is. Csak Lengyelországban több mint kétezer benzinkúttal rendelkeznek, továbbá két finomítója van Csehországban és Litvániában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK