Mol-OTP párharc: a bankpapír a nyerő

A gyenge startot követő hegymenetben 17 101 ponton tetőzött a BUX, majd némi ingadozás után 17 ezer környékére állt be. Negyed négy tájban a mutató 0,4 százalékos többlettel 16 997 ponton járt.
NAPI Online, 2005. május 31. kedd, 15:23
Fotó:

Az indexet az 1,9 százalékos drágulással 6482 forinton forgó OTP tartotta lendületben, miközben a Mol hasonló mértékű veszteséggel 15 495 forinton cserélt gazdát. A bankrészvény-ralli hátterében az áll, hogy a HVB-Unicredito tervezett házasság kapcsán ismét felmerült, milyen olcsó és milyen jó felvásárlási célpont is a legnagyobb magyar lakossági hitelintézet. A Telekom fél százalékkal kúszott feljebb, a Richter 1,5 százalékkal drágult, így az előbbi 804, az utóbbi 27 000 forinton állt. A kisebb papírok között számottevő forgalom mellett kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Démász: az áramszolgáltató részvénye 7,4 százalékkal 13 600-ra ugrott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK