Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI érdeklődésére közölte: a tranzakció független a kormánytól. Hozzátette: a Magyar Fejlesztési Bank - csakúgy, mint a Mol – egy üzleti vállalkozás, amely a piaci logikának megfelelően, önállóan hozhat ilyen típusú döntéseket. Az egyetlen megkötés, hogy - mint minden tőzsdei vállalatot érintő részvényügyletnél, ennél is - érvényes a tájékoztatási kötelezettség, amelynek a társaság eleget tett. Arra a kérdésre, hogy a kormány utasítására, illetve közbenjárásával történt-e a tranzakció, illetve játszott-e bármilyen szerepet a kormány vagy az állam ebben az ügyletben, a szóvivő azt mondta: a Magyar Fejlesztési Bank közvetlenül a nyilvános bejelentés előtt tájékoztatta a kormányt is a döntésről, amelyet azonban önállóan hozott meg a társaság vezetése. Daróczi Dávid hangsúlyozta: a kormánynak nincs lehetősége és szándéka sem arra, hogy közvetlenül beavatkozzon tőzsdei részvényügyletekbe, a kabinet azonban a jogszerű eszközök igénybevételében elmegy a végsőkig a nemzeti olajtársaság megvédése érdekében. "Meg tudom erősíteni azt is, hogy ezekkel a lépésekkel kapcsolatban eleget fog tenni a tájékoztatási kötelességének is. Ha ilyen lépésre sor kerül, azt a kormány be fogja jelenteni: határozott és átlátható, transzparens lépéseket fogunk tenni a Mol védelmében" - mondta a kormányszóvivő a távirati irodának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!