Mol-várakozások fűtötték a pesti parkettet

A BUX utolsó fél órai hajráját követően 5,1 százalékos emelkedéssel zárt. A finisben a Mol erősítette az indexet.
NAPI Online, 2008. november 3. hétfő, 16:52
Fotó:

A BUX 13 680 pont környékén, pénteki záróértéke felett nyitott hétfőn, majd a délelőtti meredek, ám rövid távú emelkedését követően délután a 13 700 és a 14 000 pontos sávban mozgott. A kereskedés utolsó fél órájában a mutató azonban váratlanul újra belendült, hogy végül napi maximumán, 14 195,6 ponton zárjon.

A blue chipek mind a pozitív tartományban fejezték be a hétfői kereskedési napot, ám míg az OTP és a Magyar Telekom részvényei egy százalék alatti árfolyam-emelkedéssel zártak, addig a Richter közel 4, míg a Mol 14,3 százalékkal múlta felül pénteki teljesítményét.

A BÉT-en az utolsó fél órában tapasztalt hajrá kiváltó oka a Mol árfolyamának hirtelen emelkedése volt, amelyet információnk szerint az INA-val kapcsolatos kedvező bejelentkezésekről szóló várakozások idéztek elő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK