A Mol 1999 óta kutat szénhidrogén után a pakisztáni Tal Blokkban egy konzorcium operatoraként, három másik pakisztáni társaság, az OGDCL, PPL és POL részvételével; a magyar társaságnak 10 százalékos részesedése van a konzorciumban. A közlemény szerint a 2000. évben végzett szeizmikus mérések értelmezése ígéretes geológiai szerkezetet eredményezett, ezért az idén a konzorcium kutatófúrás lemélyítése mellett döntött. Mivel a fúrás jelentős fröldgázbeáramlást eredményezett, ezért döntés született három ígéretes réteg kivizsgálásáról: ezek a kútvizsgálatok folyamatban vannak, két tesztet már el is végzett a konzorcium. A harmadik szakasz tesztelésére a közeljövőben kerül sor, a konzorcium a kútvizsgálatok után fog dönteni a további lépésekről.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!