A Standard & Poor’s hitelminősítésében BBB- besorolású Mol kötvényeinek lejárata 2015. október 5., árazása 70 bázis pont mid-swap felett, éves kamatozása 3,875 százalék, az egyes kötvények névértéke 50 ezer euró. A zártkörű forgalomba hozatal keretében kibocsátott kötvények a Luxemburgi Értéktőzsdére kerülnek bevezetésre. A Mol-tranzakció 750 millió eurós összege a legnagyobb nem állami benchmarkot jelenti Közép Európában. A tranzakció az első olyan BBB- hitelminősítésű kibocsátó által végrehajtott kibocsátás, ahol az első kibocsátás futamideje meghaladja a 7 évet. A midswap felett 70 bázis pont a valaha BBB- hitelminősítésű kibocsátó által elért legkedvezőbb kibocsátáskori árazást jelenti 10 éves lejáratra - olvasható a tőzsdé honlapján közölt tájékoztatóban.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!