Kuti Ákos, a Cashline elemzője mindezt azzal magyarázta, hogy a befektetők nem tudják, folytatódnak-e az ÁÉB részvényvásárlásai. A bank vezetője, Megdet Rahimkulov pénteken tudatta a BÉT honlapján, hogy ő és családja 5,231 százalékra növelte részesedését az olajcégben. A hazánkban élő orosz üzletember és hozzátartozói érdekeltségébe tartozó Kafijat Befektetési és Vagyonkezelési Zrt. többségi tulajdonában lévő londoni székhelyű Firthlion Limited pénteken és csütörtökön összesen 429 861 darab Mol-papírt vásárolt. Rahimkulov korábban sem csinált titkot abból, hogy növelni akarja részesedését a Molban, és azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy akár 10 százalék körüli részvényhányadot szerezzen a társaságban. A Merrill Lynch közben olyan elemzést adott ki, amely szerint hamarosan jelentős befolyásszerzés várható a Molban a Gazprom részéről, és ehhez a társaságnál lévő sajátrészvény-állományt fogják felhasználni. Ez igényelné a Mol menedzsmentjének tevékeny közreműködését is - derül ki a NAPI Gazdaságból. A felvásárlástól és a nagytulajdonos belépésétől korábban idegenkedő cégvezetés számára az ügylet megkönnyítené az olajtermeléshez való hozzáférés megkönnyítését, ezért nyílna tere a megegyezésnek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!