Mol: lassulhat a hazai üzemanyagfogyasztás bővülése

Az osztrák benzinkutaknál a kisebb adótartalom miatt olcsóbb a benzin, egy nyugati invázió esetén pedig elképzelhető, hogy az iraki olajhoz hasonló típusú orosz olaj ára az átlagosnál jobban emelkedik majd - hangzott el a Mol mai sajtóbeszélgetésén. A társaság a hazai üzemanyag-fogyasztás növekedésének lassulására számít az idén.
Ádám Viktor, 2003. január 8. szerda, 12:17
Fotó:

Az iraki olaj minősége közel állaz úgynevezett Ural-típushoz, így elvileg lehetséges, hogy háború esetén ezen, a hazai finomítókban is felhasznált, közepes kéntartalmú olaj ára az átlagosnál jobban emelkedjen. A drágulás azonban korlátozott lehet, hiszen e típus kisebb kéntartalmú fajtákkal kiváltható.
A sajtóbeszélgetésen elhangzott még, hogy a Mol Rt. előzetes adatai szerint a hazai benzinfogyasztás tavaly 3,5-4 százalékkal, a gázolajfelhasználás pedig 4,5-5 százalékkal emelkedett, elsősorban a reáljövedelmek növekedésének köszönhetően. A társaság az idén mindkét termékre vonatkozóan a 2002-es évinél 1 százalékponttal lassabb növekedést vár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK