Az OAO RussNeft megkapta az orosz Versenyhivatal jóváhagyását a részesedések megvásárlását illetően: a korábbi partnerek már nem rendelkeznek részesedéssel az OOO ZMB-ben. A vegyes vállalathoz kapcsolódó összes szerződéses feltétel változatlan maradt. A RussNeft integrált orosz olajvállalat évi több mint 14 millió tonna kőolajtermeléssel, elsősorban Nyugat-Szibériában. A ZMB élére márciusban került új ember, Igor Csernov. A korábbi vezérigazgatót, Oleg Vitkát az orosz hatóságok a koncessziós szerződés megsértésére hivatkozva helyezték vizsgálati fogságba.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!