Molon nyert, OTP-be fektet a brit alap

Részben a Mol emelkedésének köszönhetően megverte a benchmarkot az Eastern European Trust Plc nevű brit alap. Januárban OTP-részvényeket vásároltak.
NAPI, 2011. február 21. hétfő, 13:36
Fotó:

Miközben az MSCI Emerging Europe 10/40 index fél százalékot esett, az Eastern European Trust Plc egy százalékos többlettel zárta a januárt. A Blackrock által kezelt, 177 millió fontos tőkével rendelkező alapnak jórészt Mol részvényei révén sikerült megvernie a piacot, az olajtársaság részvényei - a beszámoló indoklása szerint - annak köszönhették jó teljesítményüket, hogy megindultak az olajszállítások Irak kurd régiójából.

Az alap januárban növelte magyar és cseh kitettségét, CEZ és OTP részvényeket vásárolt. Az OTP-t alacsony árazása miatt vásárolták az alap menedzserei, de kereskedési szempontból is jó beszállási pontot láttak bennük.

Az orosz alapanyag-szektor részvényeit a jelentős árfolyam-emelkedés miatt inkább már adták.

Az alapkezelő nagyon vonzónak tartja a feltörekvő európai gazdaságokat, az itt található árazások sokkal kedvezőbbek más piacokébál. A társaságok eredménynövekedési potenciálja nagy, ami további felminősítésekhez vezethet.
A német munkanélküliség pedig 1991 óta nem látott alacsony szintet ért el, ami erős keresletet eredményezhet Kelet-Európában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK