Montenegróba megy a Mol?

A Mol lehet a Montenegro bonus elnevezésű montenegrói állami olajcég stratégiai partnere, miután a kormány a múlt héten felmondta a szlovén Petrol olajcéggel még 2007-ben kötött együttműködési megállapodást - írta hétfőn az Analitika montenegrói hírportál.
MTI-Eco, 2011. február 14. hétfő, 19:12
Fotó:

A portál beszámolója szerint a kormány azért döntött a megállapodás felmondása mellett, mert a szlovén olajcég mindössze két benzinkutat létesített az ígért 15 helyett.

A 2007-ben kiírt versenypályázaton a szlovén Petrol után a második legjobb ajánlatot a Mol tette, 130 millió euróval szállt volna be a közös vállalatba, míg a Petrol 154,5 milliót ajánlott. A harmadik helyezett a horvát INA lett, amelyben a Mol-nak 25 százalékos részesedése van.

Az Analitika szerint a Mol nemcsak a stratégiai partnerség, hanem a Montenegro bonus megvétele iránt is érdeklődik. A hírportál azt is tudni véli, hogy a Mol minden bizonnyal részt fog venni a montenegrói tengeri talapzatban lévő kőolaj-és földgázkészletek feltárására rövidesen kiírandó versenypályázaton.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK