Montenegróban kutatna az INA

Tizenöt külföldi cég érdeklődik Montenegró dél-adriai part menti övezetében koncessziós olaj- és gázkutatás iránt, köztük a Mol többségi tulajdonában lévő horvát INA, valamint a budapesti bejegyzésű TDE Services - közölte a montenegrói gazdasági minisztérium pénteken.
MTI-Eco, 2011. február 18. péntek, 16:19
Fotó:

A 2006-ban függetlenné vált országnak jelenleg nincs olajtermelése, de a rendelkezésre álló részadatok alapján saját készletekből is fedezni tudná olaj- és gázszükségletét - tartalmazza a minisztériumi közlemény.
A 30 évre szól koncessziós megállapodás valamennyi munkafázisra kiterjed, a kutatásra, a lelőhelyek felmérésére, a fejlesztésre és a kitermelésre. Lehetőség van továbbá a koncesszió meghosszabbítására.
Szándéknyilatkozatot küldött már el egyebek között az orosz Gazprom Neft, és szerbiai leánycége a NIS, a legnagyobb orosz nem állami gáztermelő Novatek, továbbá a Hess Corporation amerikai olaj- és gázipari vállalat és az olasz ENI.
Érdeklődik továbbá mások mellett az INA, a magyar TDE Services, a norvég Statoil, a francia Total, a görög Hellenic Petroleum, valamint az olasz Edison.
A TDE Services honlapja szerint a budapesti bejegyzésű, 1990-ben alapított osztrák-magyar vegyesvállalat elsősorban az energia és a szénhidrogén területén tevékenykedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK