Montenegróból von ki pénzt a Magyar Telekom

A Magyar Telekom Nyrt. bejelentette, hogy leányvállalata, a montenegrói telekomcég (Crnagorski Telekom) közgyűlésén döntés született a jegyzett tőke csökkentésérétől 141 millió euróról 123,9 millió euróra.
Napi.hu, 2014. március 5. szerda, 17:03
Fotó: Napi.hu

A magyar telekomcég a montenegrói vállalat 76,5 százalékos tulajdonosa, így a kivont 17,1 millió euróból 13,1 millió euró ( 4,1 milliárd forint) jut rá. Ez mindenképpen javítja a MTelekom-részvényesek esélyeit a 2014-es év után járó, jövőre esedékes osztalékra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK