Montenegrói leányától kap pénzt a Magyar Telekom

A Magyar Telekom montenegrói leányvállalata, a Crnogorski Telekom A.D. Podgorica a május 31-én tartott közgyűlésen a 2015-ös üzleti év után 19,2 millió euró összegű osztalék kifizetéséről határozott - közölte a Magyar Telekom Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
MTI, 2016. június 6. hétfő, 21:43
Fotó: Reuters

Az osztalékként meghatározott 19,2 millió euró a május 31-i 313,61 forint - euró árfolyamon számolva mintegy 6,0 milliárd forintot tesz ki.

Tavaly a Montenegrói számviteli szabályok szerint a Crnogorski Telekom éves eredménye 15,9 millió euró volt. A közgyűlés döntésének megfelelően az éves eredmény teljes összegét, valamint az eredménytartalékból 3,4 millió eurót fizetnek ki osztalékként. A társaságban 76,53 százalék tulajdonrésszel rendelkező Magyar Telekom megközelítőleg 14,7 millió euró (4,6 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK