Moody's-felértékelés előtt az FHB?

Figyelő listára helyezte a Moody's az FHB-t, a bank állami háttere miatt.
NAPI Online, 2006. augusztus 24. csütörtök, 11:37
Fotó:

A Moody’s hitelminősítő az FHB Jelzálogbank Nyrt. hosszútávú betéti besorolásának (jelenleg A2) lehetséges felértékelése miatt figyelő listára helyezte a bankot - közölte az FHB.
Ennek oka, hogy a Moody's felülvizsgálta az állami tulajdonban lévő pénzügyi intézményekre vonatkozó besorolási metodikáját. A pozitív figyelőlistára helyezés ugyanakkor még nem jelent szükségszerű felminősítést - fogalmaz a bank közleménye.

A váltás keretében Moody's az újonnan bevezetett "Local Currency Deposit Ceiling"-et alkalmazza. Ez a mutatószám azt jelzi, hogy az adott ország kormánya milyen mértékben képes adott esetben megmenteni az esetleg bajba került, állami tulajdonban lévő pénzügyi intézményeket.

Az FHB-részvények késő délelőtt 0,2 százalékos többlettel 1353 forinton forogtak a BÉT-en.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK