Az FHB közleménye hangsúlyozza: mivel a Moody’s - a privatizációs tervekre hivatkozva - már a 2007. január 4-i bejelentésében negatív figyelőlistára helyezte a társaságot, a keddi bejelentés nem érte váratlanul az FHB vezetését. Az FHB Nyrt. jelzáloglevelek kibocsátása útján finanszírozza hitelezési tevékenységét, ám a Moody’s mai bejelentése a jelzáloglevelek Aa kategória besorolását nem veszélyezteti, így alapján kijelenthető, hogy a fenti besorolás változás a bank üzleti tevékenységét nem érinti, csakis a tulajdonosi struktúra változásának természetes következménye - fogalmaz a közlemény. Az FHB Nyrt. emellett közölte, hogy az ÁPV Zrt. által 2007. augusztus 29-én gyorsított könyvépítés keretében értékesített 33 000 010 darab, A-sorozatú FHB-törzsrészvény pénzügyi teljesítése 2007. szeptember 4-én megtörtént.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!