A mintegy 15 millió ügyfél legalább két évre szóló csalásbiztosítási fedezetet kapnának, és mindegyikük legfeljebb 10 000 dollárig terjedő kártérítést igényelhet – írja a Reuters.

A Morgan Stanley tagadta a vétkességet, amikor beleegyezett a megegyezésbe, és a megegyezésről szóló dokumentumok szerint "jelentős" fejlesztéseket hajtott végre adatbiztonsági gyakorlatában.

Az ügyfelek azzal vádolták a Morgan Stanley-t, hogy 2016-ban elmulasztotta leszerelni időben kivonni két adatközpontját, amelyek még mindig tartalmazták az ügyfelek adatait. Ezek elavult technológiával működtek, és az ügyfelek adatait így lehetőség volt továbbértékesítetni illetéktelen harmadik feleknek.

Néhány régebbi, ügyféladatokat tartalmazó szerver eltűnt, miután a Morgan Stanley 2019-ben átadta azokat egy külső szállítónak. A Morgan Stanley később visszaszerezte a szervereket, derül ki a bírósági dokumentumokból.

A Morgan Stanley még nem reagált a híradásra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!