Morgan Stanley a befutó a Richter-kötvénykibocsátásra

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a Richter Gedeon Nyrt. 2009. évi kötvénykibocsátás nyilvános, kétfordulós pályázatra érkezett tizenegy darab ajánlatot érvényesnek és a pályázatot eredményesnek nyilvánította. A pályázat nyertese a Morgan Stanley & Co. International Plc.
Papp Zsolt, 2009. augusztus 12. szerda, 18:21
Fotó:

Az ÁPV Zrt. által 2004 szeptemberében kibocsátott, a Richter Gedeon Nyrt. részvényeire átcserélhető kötvények 2009. szeptember 28-án lejárnak.

A kormány és a pénzügyminiszter döntéseivel összhangban a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács támogatja, hogy a már kibocsátott kötvények lejáratakor a Richter Gedeon Nyrt. részvényei állami tulajdonban maradjanak.

A részvények megtartása révén lehetővé válik, hogy e részvényekre újabb átcserélhető kötvények kerüljenek kibocsátásra, biztosítva a 2009. szeptember 28-án lejáró kötvények refinanszírozását. Ennek szervezését a Morgan Stanley bonyolíthatja le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK