A MOL-nál két éve hiányzik a növekedési sztori, melynek kapcsán Mosonyi kifejtette, ezt meg kell csinálni a vállalatnak, mindent ennek kell alárendelni. A MOL-INA ügy kapcsán elmondta, a horvátok most vissza akarják forgatni az idő kerekét. Két dolog találkozik: van egy politikai lózung és egy üzleti érdeksérelem. Ezenkívül az INA hatalmas kifizető hely volt, és rengeteg ember élt az előnyeiből - jelentette ki.

Most kommunikációs erőfeszítésekbe kezd a vállalat, nehogy a korrupció gyanúja, mint bélyeg rajta maradjon a MOL-on, mert teljesen megalapozatlan lenne. Abszolút rossz manőver lett volna, ha Hernádi Zsolt a vádaskodások hatására félreáll, szinte elismerte volna a vádakat - tette hozzá.

A januári horvát tárgyalásokra a MOL háromfős delegációt küld, Molnár József, a csoport vezérigazgatója vezeti majd, és tagja lesz Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója és Áldott Zoltán is - derül ki az interjúból. Mosonyi György megerősítette, készek az INA eladására is. Szerinte az sem veszély, ha oroszoknak adnák el az INA-t. "Nem lenne különösebb kihívás egy újabb orosz szomszéd. Így is, úgy is körbe vagyunk véve, ez már nem oszt, nem szoroz" - fogalmazott.

Az interjúban Mosonyi arról is beszélt, hogy tavaly miért adott el jelentős mennyiségű, 15 000 darab MOL-részvényt. Elmondta, a pénz egy vállalkozáshoz kellett (Reneszánsz Zrt.).

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!