A hongkongi tőzsdén jegyzett társaságok részvényárfolyama száguldásba kezdett arra a hírre, hogy Kína engedélyezte vállalatainak a külföldi tőkebefektetéseket. Az ázsiai „szocialista” ország üzleti sárkányai az elmúlt másfél-két évtizedben szépen kigömbölyödtek, 2 ezer milliárd dollár megtakarítást halmoztak fel, aminek birtokában igencsak egészséges étvággyal nézhetnek préda után a világon. Magyarországot nemzeti jövedelme alapján 16-szor vehetnék meg. A Hang Seng index 2,6 százalékkal, 20 990,62 pontra emelkedett, a vezető kínai alumíniumcég, az Aluminium Corp. árfolyama 9,5, míg a Jiangxi Copper rézfeldolgozóé 11,5 százalékkal ugrott meg. A China Mobile mobiltelefon-társaság 5,7 százalékos emelkedést produkált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!