Semleges, enyhén pozitív nemzetközi hangulatban tovább erősödik a forint. Az eurót tíz órakor már csak 284 forinton jegyzeték, ami kéthetes. A reggel folyamán az árfolyam 283,4 forintig ereszkedett. A svájci frank árfolyama 236 forintig ereszkedett, ahonnan 236,54 forintig pattant vissza. A dollár 231,3 forinton álla.

Az államadósság kezelő ma délelőtt tartja 12 hónapos diszkont kincstárjegy, amelynek eredménye megerősítheti a forintot, vagy épp óvatosságra intheti a befektetőket. Az elmúlt napokban az volt látható, hogy a befektetők szeretnének bízni az IMF-tárgyalások sikerében - annak ellenére, hogy rövid távon semmilyen pozitív eredmény nem várható és hosszú távon is kétséges a megállapodás, így nem tudni, hogy meddig tart az optimizmus.

Az euró árfolyama 1,2300 dollár fölé emelkedett csütörtök reggel. Az eurót utoljára az elmúlt hét elején jegyezték ezen a szinten. Délelőtt fél tízkor a jegyzés 1,2320 dolláron állt, szemben az éjszakai 1,2280 dollár körüli és a szerda délutáni 1,2250 dollár körüli jegyzéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!