Jelentősen átalakította az európai autóipari részvények besorolását pénteken a Goldman Sachs, a társaság közleménye szerint a szektor továbbra is vonzó maradhat a befektetők számára, további javuló eredményekre számít a hitelminősítő a fejlődő piacok növekedése és a fejlett országok keresletének talpra állása következtében. A hitelminősítő semlegesről vételire javította a Porsche és a Scania papírjainak minősítését, a BMW-részvényeket pedig az úgynevezett meggyőződéses vételi listára (conviction-buy) emelte. A korábbi semleges besorolás után szintén vételre ajánlja a Goldman a PSA Peugeot Citroen, a Man SE és a Leoni AG papírjait. Romlott viszont a Goldman szerint a Renault részvények helyzete, ezek besorolását semlegesről eladásira rontották, és hasonlóan járt a Michelin is, az Autoliv és a GKN minősítése pedig vételiről semlegesre romlott. A BMW 2,1, a Porsche 2,5, a Man 1,3 százalékos emelkedésben volt péntek reggel, a Renault 0,35, a Michelin pedig 0,71 százalékkal csütörtöki zárása alá került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!