Most a bosnyák ügyészség nyomoz a Mol vezetői után

A magyar hatóságok segítségét kérte egy nyomozásban a szarajevói ügyészség egy ügyben, amiben Hernádi Zsolt, a Mol jelenlegi vezérigazgatója, és Várady Zoltán, a cég korábbi vezetője is érintett.
Index.hu, 2016. szeptember 6. kedd, 17:21
Fotó: Napi.hu

A Dnevni Avaz bosnyák lapnak Dalida Burzic szarajevói főügyész kedden azt mondta, arra kérik a magyar hatóságokat, hogy hallgassák ki a Mol jelenlegi és korábbi vezetőit a bosnyák olajcég, az Energopetrol privatizációjával összefüggésben.

Az Energopetrolt 2006-ban privatizálta a bosnyák állam, a cég 67 százalékos részesedését pedig a Mol-INA konzorciuma vásárolt meg. A privatizációs megállapodás alapján a konzorciumnak 76,7 millió eurót kellett befektetnie az Energopetrolba, viszont kisebbségi befektetők azt gyanítják, hogy ezt a Mol és az INA a bosnyák cég ingatlanjaira felvett jelzáloghitelből fedezték - írja az index.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK