Most a Molt húzták meg reggel

Erősödéssel kezdett szerda reggel a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, azonban ezúttal nem az OTP, hanem a Mol a húzóerő a piacon. A többi vezető részvény is felfelé indult a kezdés után köszönhetően a jó nemzetközi hangulatnak.
Beke Károly, 2013. március 6. szerda, 09:28
Fotó: Napi.hu

Szerda reggel a nyitás után 19 083 pontig erősödött a BUX index, ez 1,3 százalékkal volt magasabb a keddi záróértéknél. A forgalom egyelőre átlagosnak mondható, szokás szerint az OTP vezet 430 milliós üzletkötéssel.

A vezető részvények mindegyike javítani tudott a nap elején, a legerősebb egyelőre a Mol, mely 2 százalékkal 17 500 forintig drágult. A kedden nagyot erősödő OTP 0,9 százalékkal kúszott feljebb, így 4845 forintot ért, míg a Magyar Telekom 408 forintos árfolyama három forinttal volt magasabb a tegnapi szintnél.

A gyógyszergyártók közül a Richter 1,3 százalékkal 34 790 forintig drágult a nyitás után, míg az Egis 19 000 forintos ára 0,7 százalékkal volt magasabb a kedd délutáninál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK