Most a Telekom húzta a pesti tőzsdét

A szerdai nagy esés után nagyot korrigált a Budapesti Értéktőzsde, amiben komoly szerepet játszott a Magyar Telekom vártnál lényegesen jobb gyorsjelentése.
NAPI, 2012. november 8. csütörtök, 17:36
Fotó: Napi.hu

A szerdai nagy esés után nagyot korrigált a Budapesti Értéktőzsde, amiben komoly szerepet játszott a Magyar Telekom vártnál lényegesen jobb gyorsjelentése. A pluszos nyitás után délre nullára olvadt a BUX délelőtti növekménye, innentől kezdve azonban lassú, egészen a zárásig tartó emelkedés következett - annak ellenére, hogy a nemzetközi hangulat éppen romlott el különböző görög pletykák hatására.

A pesti értéktőzsde így napi maximumától csak néhány ponttal elmaradva, 19 073 ponton fejezte be a csütörtököt, ami 0,9 százalékkal van az előző napi zárószint felett. Aggasztó azonban, hogy a pozitív korrekció is viszonylag alacsony, az idei tízmilliárd forintos átlagtól messze elmarad forgalom mellett zajlott - különösen, ha kivonjuk belőle a Magyar Telekom átlagos kötésértékét többszörösen meghaladó, 2,3 milliárd forintos forgalmát. A távközlési cég gyorsjelentését és macedón ingatlanértékesítéseket mindenesetre imádták a befektetők, a szerdai 400 forintos záráshoz képest 15 forintot, közel 4 százalékot nyert a papír közvetlenül a piacnyitás után, és meg is tartotta ezt az előnyét. Követte a telekompapírt a szintén defenzívnek tartott Richter, amely 2,4 százalékkal egészen 41 280 forintig emelkedett. Az Egis gyakorlatilag stagnált, 17 305 forinton zárt, ami elhanyagolható mértékű visszaesést jelent.

A blue chipek között egyedüliként esett viszont az OTP - ez annak is köszönhető, hogy jellezően együtt mozog az európai bankrészvényekkel -, a fél százalékos csökkenés 4080 forintos záróértéket eredményezett, pedig reggel még 4130 forinton is járt. A Mol részvényeivel 18 600 forinton kötöttek utoljára, ami százforintos, félszázalékos erősödés szerdához képest; az első üzlet ugyan 18 900 forinton történt, de a piac gyorsan korrigálta a valószínűleg hibás ajánlatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK