Most a zloty gyengítette a forintot

Erős maradt a forint pénteken.
Deák Bálint, 2013. január 18. péntek, 16:08
Fotó: Napi.hu

A jó nemzetközi hangulatban a gyengülő dollár, jen és frank árfolyamok mellett most már a forint is az erősödés útjára lépett. Bár az ázsiai kereskedésben már a 292-es szint alatt is volt kötés, de ez erős ellenállásnak tűnik, így a nap már 292 felett indult. Az MNB elnök és a miniszterelnök sajtóban megjelent nyilatkozatai nem hatottak negatívan az árfolyamokra. A forint ennek ellenére délután 293 környékén állt az euróval szemben, annak ellenére, hogy a jó amerikai gyorsjelentéseket követően a nemzetközi hangulat kedvező volt. A zloty reggel kezdődött gyengülése ugyanakkor kihatott a régió teljesítményére is.

Az 1,25-ös szint közelében elakadz a svájci frank gynegülése is, az azonban kérdés, hogy ez a hirtelen túlvettségnek, vagy annak tudható be, hogy a svájci jegybank itt már elkezdte piacra önteni a korábban felhalmozott euró hegyeit. A forint így délután 236-on állt a svájci frankkal szemben, míg egy dollár 220 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bhole, 2013.01.18 19:19

Nem az influenza gyengítette? Teljesen úgy tűnik, mint ha a szakértők találgatnának. A váletlen napi ingadozásra ráhúznak valamit: Most nagyanyám jókedvű volt tehát erősödött, most meg a macskám nem mer lejönni a fáról, tehát gyengült. Kedves elemzők: azért mert két dolog egyszerre történik, még nem biztos, hogy egymás okozói.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html