Most dőlhet el a forint sorsa

Csütörtök estére majdnem 294-ig gyengült a hazai fizetőeszköz az euróval szemben, ami elsősorban technikailag lehet érdekes, hiszen eddig a 293 felett húzódó ellenállás rendre visszalökte az árfolyamot. Persze mindehhez hozzá kell tenni, hogy a forgalom meglehetősen alacsony már a kereskedésnek ebben a szakaszában.
Beke Károly, 2013. január 10. csütörtök, 20:02
Fotó: Napi.hu

A forint csütörtök estére 293,71-ig esett az euróval szemben, ez 1,32 százalékkal volt magasabb a tegnapi árfolyamnál. Ennél is érdekesebb a kép technikailag, hiszen az elmúlt időszakban többször is nekiveselkedett az árfolyam, de eddig a 293 körül húzódó ellenállás rendre visszalökte. Ha most péntek reggelig sem térne magához a magyar deviza, akkor az megnyithatná az utat a 295 feletti, majd később a 300 körüli szintekhez.

A dollárral szemben jelentősen, másfél százalékkal erősödött az euró is ma, így a forint 221,64-ig esett a zöldhasú ellenében. Egy svájci frank este 242,46 forintba került.

A forint botladozásának oka elsősorban az, hogy a nemzetgazdasági miniszter reggel megjelent cikkéből a piac arra következtet, hogy a kormány és az új MNB-vezetés tavasztól gyengíteni tervezi a forintot, ezért most a befektetők is ilyen irányú pozíciókat vettek fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nylonzsak, 2013.01.11 08:07

@Attila99: Matolcsy mester valószínűleg bevásárol az MNB-nél devizás államkötvényből a devizatartalék terhére (gondolom szép felárat fog fizetni érte). Aztán "bezúzza". Ha minden jól megy akkor ezután jöhet az inflációs derbi ...
A külföldiek el fogkák adni feláért az állampapírt. A határidős árfolyamra, kamatkülönbözetere játszók meg végig fogják "nézni" amennyiben nem csökkentik túl az alapkamatot. Bár a Mester ritkán pillant rá az ábrakészletre, mondjuk úgy intuitíven saccol ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Attila99, 2013.01.11 07:28

Ha ilyen jó hangulatban ilyen drasztikusan gyengül a forint, akkor mi lesz ha Matolcsyt kinevezik jegybankelnöknek. Biztos hogy egy ilyen hírre legalább 4 %-ot esne azonnal. Ha más kormánypárti csicska lesz majd az elnök, akkor megúszhatják 2 %-os eséssel. Biztos vagyok benne hogy látunk másfél hónapon belül 300 fölötti euro szintet is. Ha február végén megnyugszik a piac, mert elhárítják a második költségvetési szakadékot az USA-ban, és a piac megemészti az újabb orbán talpnyalót is, akkor érdemes lesz megint shortolni az EUR/HUF-ot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

meszi9, 2013.01.10 20:38

Azért, még ne fussunk annyira előre, mert 300-ig még két ellenállás szint is található 295,70-nél, valamint 297-nél. Bár kétségtelen, hogy a forint short-os trendben mozog és erre jó adag fundamentális hír is rásegít.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html