BUX
38837

Most dőlhet el a forint sorsa

Csütörtök estére majdnem 294-ig gyengült a hazai fizetőeszköz az euróval szemben, ami elsősorban technikailag lehet érdekes, hiszen eddig a 293 felett húzódó ellenállás rendre visszalökte az árfolyamot. Persze mindehhez hozzá kell tenni, hogy a forgalom meglehetősen alacsony már a kereskedésnek ebben a szakaszában.

Beke Károly, 2013. január 10. csütörtök, 20:02

A forint csütörtök estére 293,71-ig esett az euróval szemben, ez 1,32 százalékkal volt magasabb a tegnapi árfolyamnál. Ennél is érdekesebb a kép technikailag, hiszen az elmúlt időszakban többször is nekiveselkedett az árfolyam, de eddig a 293 körül húzódó ellenállás rendre visszalökte. Ha most péntek reggelig sem térne magához a magyar deviza, akkor az megnyithatná az utat a 295 feletti, majd később a 300 körüli szintekhez.

A dollárral szemben jelentősen, másfél százalékkal erősödött az euró is ma, így a forint 221,64-ig esett a zöldhasú ellenében. Egy svájci frank este 242,46 forintba került.

A forint botladozásának oka elsősorban az, hogy a nemzetgazdasági miniszter reggel megjelent cikkéből a piac arra következtet, hogy a kormány és az új MNB-vezetés tavasztól gyengíteni tervezi a forintot, ezért most a befektetők is ilyen irányú pozíciókat vettek fel.