Az európai bankrészvények vonzóak lehetnek a befektetők számára, miután a lehetséges szuverén adósságcsődök és a megszorító intézkedések hatásai nagyobb mértéken lenyomta a papírok árát, mint amit a kockázatok indokolnának - idézte a Nomura Holdings elemzését a Bloomberg. Az európai bankrészvények jelentősen alulteljesítettek az amerikai pénzintézetekkel szemben az év eddigi részében, és most átlagosan 6,7-szeres normalizált 2012-es árfolyam/nyereség aránnyal kereskednek velük az amerikai regionális bankok 9,1-szeres értékéhez képest - közölték a Nomura elemzői. A Nomura ezért bikapiacra számít az európai bankpapírokat illetően. A Görögország lehetséges csődjével kapcsolatos félelmek, és az bizalmi válság vélhető terjedése miatti aggodalom olyan eladósodott országokban, mint Portugália és Spanyolország segített lenyomni a Bloomberg által listázott 52 cég papírjait, a Financial Services Index pedig 12 százalékkal csökkent idén. Legnagyobb mértékben a dél-európai bankok részvényei gyengültek. Nem gondoljuk, hogy az új szabályozások és a lehetséges szuverén csőd kockázata, illetve a megszorító intézkedések költsége indokolja a jelenlegi értékeket - közölte a Nomura, hozzátéve: az európai bankok finanszírozási kérdése kezelhető, és a megszorító intézkedések negatív hatását az eurózóna bruttó hazai termékére ellensúlyozza majd a gyengébb euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!