Most érdemes eurót váltani - meddig tart az IMF-optimizmus?

A piac a most zajló 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót eredményét várja – amely újabb lökést adhat a piacnak.
NAPI, 2012. július 19. csütörtök, 10:11
Fotó: Napi.hu

Semleges, enyhén pozitív nemzetközi hangulatban tovább erősödik a forint. Az eurót tíz órakor már csak 284 forinton jegyzeték, ami kéthetes. A reggel folyamán az árfolyam 283,4 forintig ereszkedett. A svájci frank árfolyama 236 forintig ereszkedett, ahonnan 236,54 forintig pattant vissza. A dollár 231,3 forinton álla.

Az államadósság kezelő ma délelőtt tartja 12 hónapos diszkont kincstárjegy, amelynek eredménye megerősítheti a forintot, vagy épp óvatosságra intheti a befektetőket. Az elmúlt napokban az volt látható, hogy a befektetők szeretnének bízni az IMF-tárgyalások sikerében - annak ellenére, hogy rövid távon semmilyen pozitív eredmény nem várható és hosszú távon is kétséges a megállapodás, így nem tudni, hogy meddig tart az optimizmus.

Az euró árfolyama 1,2300 dollár fölé emelkedett csütörtök reggel. Az eurót utoljára az elmúlt hét elején jegyezték ezen a szinten. Délelőtt fél tízkor a jegyzés 1,2320 dolláron állt, szemben az éjszakai 1,2280 dollár körüli és a szerda délutáni 1,2250 dollár körüli jegyzéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

darthwader, 2012.07.19 11:07

Szerintem itt nem az IMF el kapcsolatos dolgok miatt van hozamcsökkenés, hanem mint körábbi hírekben is írták, néhány észak európai és japán? nyugdíjalap engedélyt kapott arra hogy ne csak másol átal AAA-nak mondott, 'erősen vitatható' minősítésű papírba fektessen, hanem saját maga mérlegelhessen. Nyilván ők is viccnek találták, hogy negatív kamattal voltak kénytelen ilyeneket vásárolni. Ez most megváltozott, végre...

Portugáliában nincs IMF mégis csökken a cds...

wader
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html