A hazai piac mozgását ábrázoló BUX indexre irány nélküli mozgás volt jellemző az elmúlt hetekben, ami jó hír, hiszen nem folytatódott a lejtmenet a börzén. A 21 ezer pontos támaszon táncol jelenleg a piac, ha visszapattan e fontos szintről, akkor a kezdődő emelkedés tartós lehet, amennyiben 22 300 pont felett tud zárni a mutató.

A blue chipek jelenleg még gyengélkednek, talán az OTP képe fest a legkedvezőbben, jól látható pozitív folyamat indult el a papírban. Egy szűkülő formációba rendeződött jelenleg az árfolyam, melynek teteje 7050 forintnál húzódik. Az ellenállás átlag feletti forgalmú áttörése esetén további emelkedés valószínű, így ideális belépési pont a vételi pozíciók nyitásához.

A Mol esetében jelenleg kevésbé egyértelműek a jelzések, a bankpapírral szemben az olajpapír még a januári mélypont alatt oldalaz. A tegnapi emelkedéssel sikerült kicsit feljebb kerülnie, de a 21 ezer forintos ellenállást még nem tudta áttörni. Vételi pozíció csak átlag feletti forgalmú kitörés esetén javasolt. Támaszt a 19 500 forintnál húzódó mélypont jelent, melynek elesése középtávon a süllyedő trendet erősíti.

A Magyar Telekom árfolyamát egyértelműen a 800 forintos támasz állította meg, több hete oldalaz a szint fölött a papír. Pozíciót nyitni csak átlag feletti forgalommal meginduló vételek esetén javasolt.

Érdemes körülnézni a kisebb papírok háza táján is, tegnap ugyanis a Rába erőteljesen kitört. Átlag feletti forgalommal indult pozitív irányba, és közel 4,5 százalékot tudott emelkedni. A gépgyártó árfolyama az utóbbi hetekben egy szűk sávba rendeződött, mialatt látványosan csökkent a volatilitás. Tegnap megtörtént az elmozdulás, az 1750 forintos ellenállásig emelkedett a részvény. A szint áttörése esetén vétel javasolt.

A Pannergy szintén érdekes lehet; február közepén váltott irányt az árfolyam, az addigi süllyedés intenzív emelkedésbe fordult. Az elmúlt hetekben inkább oldalazás jellemezte a papírt, melyből hamarosan nagyobb elmozdulás várható. A felfelé kitörésnek nagyobb a valószínűsége, így vételi pozíciókban ajánlott gondolkozni.

Jelenleg erősödnek a piacon a pozitív jelek, ha a papírok a főbb ellenállásokat leküzdik, akkor emelkedés indulhat el. A nemzetközi piacokon is egyre nagyobb az optimizmus, ami szintén kedvezően befolyásolja a hazai tőzsdei folyamatokat.

Rácz Balázs
Bridge Wealth Management Zrt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!