BUX

Most érdemes Porschét és BMW-t venni - eladáson a Renault

Több európai autóipari szereplő besorolását változtatta meg a Goldman, a nyertesek között a BMW, a Porsche és a Scania található.

NAPI, 2011. január 28. péntek, 09:31

Jelentősen átalakította az európai autóipari részvények besorolását pénteken a Goldman Sachs, a társaság közleménye szerint a szektor továbbra is vonzó maradhat a befektetők számára, további javuló eredményekre számít a hitelminősítő a fejlődő piacok növekedése és a fejlett országok keresletének talpra állása következtében.

A hitelminősítő semlegesről vételire javította a Porsche és a Scania papírjainak minősítését, a BMW-részvényeket pedig az úgynevezett meggyőződéses vételi listára (conviction-buy) emelte. A korábbi semleges besorolás után szintén vételre ajánlja a Goldman a PSA Peugeot Citroen, a Man SE és a Leoni AG papírjait. Romlott viszont a Goldman szerint a Renault részvények helyzete, ezek besorolását semlegesről eladásira rontották, és hasonlóan járt a Michelin is, az Autoliv és a GKN minősítése pedig vételiről semlegesre romlott.

A BMW 2,1, a Porsche 2,5, a Man 1,3 százalékos emelkedésben volt péntek reggel, a Renault 0,35, a Michelin pedig 0,71 százalékkal csütörtöki zárása alá került.